Møt våren i Provence

Februar 2023 - Fem dager - 1190 Euro per person  - En middag på en stjernerestaurant - Fra Nice Airport 


Lette vandringer og utsøkt gastronomi


Cote d´Azur er ikke bare glamourstripa i Cannes og St. Tropez. Det er også en rekke skjulte skatter på små pittoreske steder som ikke berøres av turiststrømmen. Denne turen tar deg med til noen personlige favoritter ved Esterel-Massivet.

Vi vandrer i fjellene mellom Cannes og St.Raphaël og spaserer på kyststien på en gammel smuglerrute forbi et oppdrettsanlegg fra Romertiden!

Luften er klar, sola er begynt å ta litt, naturen våkner og det er befriende lite turister.

Tidspunkt : 8.-12. februar 2023   (onsdag til søndag)

Pris:            € 1190 per person i dobbeltrom

Tillegg enkeltrom: € 270 

Vi sender faktura i norske kroner ca. 6 uker før avreise.

Overnatting: Et komfortabelt 4-stjerners hotell ved stranden i St. Aygulf. Rom med balkong og utsikt. To personer i dobbeltrom. Enkeltrom mot tillegg i prisen.  Dette blir vårt utgangspunkt for turer i nærområdene. 

Klima: I februar er det grei temperatur for nordboere, selv om kvelden kan være kjølig. Om dagen kan det komme opp i 15 grader.

Mat og drikke: Gode restauranter utenom hovedløypa, hvor det tilberedes lokale spesialiteter. Vi legger vekt på gode matopplevelser og besøker utsøkte vingårder. På menyen finner vi det klassiske Middelhavs-kjøkken med lokale råvarer og viner. Alle frokoster og middager er inkludert i prisen.

Siste kvelden spiser vi på en stjernerestaurant. Inkludert i prisen. Kokken har faktisk to stjerner, både i Provence og i Paris. Etter vårt syn blant de beste restaurantene i regionen.

Guider: Thomas Sefranek og Eli Rongved er lommekjent i området.. De snakker flytende fransk og oppholder seg regelmessig der. Deltagernes sikkerhet og trivsel er viktig for dem.

Utstyr: Turklær som for en litt kjølig norsk sommertur. Vi sender en utstyrsliste i god tid før avreise.

Utfluktene planlegges delvis ut fra deltagernes ønsker og forutsetninger. Her er det plass til improvisasjon. Vi guider dere på lette fjellturer med fantastisk utsikt over hav og landskap. Kjøring i en komfortabel minibuss.

Fysiske forutsetninger: Du trenger ikke være i toppform, men utbyttet og turopplevelsen blir sikkert bedre hvis man er litt forberedt.

 Antall deltagere:  minst 6, maks. 8

Påmeldingsfrist:  31.12.2022

Påmelding: Gå til bestillingsskjema eller post@provencetur.com

Turen passer for: Dette er en tur for deg som ønsker å se litt av "baklandet" til Cote d´Azur på den roligste tiden i året  og liker god mat & drikke.

Du liker å vandre et par timer i lett terreng. Det blir plass til hyggelige samtaler og gode pauser, både på turene og mellom øktene. Fotomotivene står i kø.

Turen inkluderer:  Felles transport fra og til flyplassen i Nice, overnatting, frokost og alle middager inkl. drikke, nistepakker for fjellturer, all intern kjøring, vinsmaking, middag på en stjernerestaurant.

Turen inkluderer ikke:  Flyreise til Nice, personlige utgifter.
På kyststien
På kyststien


Dag 1 - onsdag  

Vi henter dere på flyplassen i Nice ved rundt kl. 13. Vi anbefaler å reise i turklær og kun med håndbagasje.

Transport til hotellet i St. Aygulf, ca en time

Innsjekk, velkommen

Tur langs Middelhavet på kyststien «Littoral», enkel picnic

Middag på hotellet

Dag 2  - torsdag

Etter frokosten er det godt å få flyreisen ut av kroppen. Vi tar på solide joggesko for en spektakulær vandring opp til Pic du Cap Roux, 453 moh. Underveis ser vi ned til Middelhavet fra Cannes til St. Tropez-bukta.

Fri om ettermiddagen.

Felles middag om kvelden på en familierestaurant.


Dag 3 - fredag 

Vandring i Esterel Massivet på merket sti

Fri om ettermiddagen.

Felles middag om kvelden.


Dag 4 - lørdag

Dagen står i Provence-vinens og gastronomiens tegn! Vi besøker noen utvalgte vingårder og kanskje et typisk provencalsk marked i nabobyen Frejus.

Middag på stjernerestauranten Relais des Moines.

Dag 5 - søndag  

Felles transport til Nice flyplass etter frokost. 

Dagsprogrammet er veiledende og kan endres i samråd med gruppen.

Hvis dere vil henge på et par dager kan vi gi gode forslag og anbefalinger.
Utsikt mot Cannes
Utsikt mot Cannes
Vi besøker en stjernerestaurant
Vi besøker en stjernerestaurant
Kart over området
Kart over området