Sensommer i Provence

10.-15. oktober  2023 - 1390 Euro per person  - Lette vandringer- kultur- vinkurs - matopplevelser.           Fra Nice Airport 

Spektakulære stier, lett å gå...
Spektakulære stier, lett å gå...


Lette vandringer og utsøkt gastronomi


Cote d´Azur er ikke bare glamourstripa i Cannes og St. Tropez. Det er også en rekke skjulte skatter på små pittoreske steder som ikke berøres av turiststrømmen. Denne turen tar deg med til noen personlige favoritter ved Esterel-Massivet

Vi vandrer i fjellene mellom Cannes og St.Raphaël og spaserer på kyststien langs Middelhavet. Middelalderbyen Roquebrune og romerbyen Frejus venter på oss med markedet, koselige cafeer og historiske monumenter. En piknik i det grønne ved foten av fjellet Rocher de Roquebrune smaker alltid godt. 

Vi besøker et utvalg vinprodusenter.  Gratis vinkurs og vinsmakinger. 

Middelhavet holder fortsatt behagelig temperatur. Fra hotellet har vi  direkte tilgang til stranden hvor vi kan ta en forfriskende dukkert etter dagens opplevelser. 

Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.

Tidspunkt : 10.-15. oktober2023   (tirsdag til søndag).  Norwegian lander rundt kl. 13:00.

Felles transport: fra og til flyplassen i Nice er inkludert i prisen

Pris:            € 1390 per person i dobbeltrom

Tillegg enkeltrom: € 158 

Vi sender faktura i norske kroner ca. 6 uker før avreise.

Ikke bestill flybillett før det er nok deltagere og reisen er bekreftet

Overnatting: Et komfortabelt fire-stjerners hotell i Saint Aygulf, direkte ved Middelhavet.  To personer i dobbeltrom. Enkeltrom mot tillegg i prisen.  Dette blir vårt utgangspunkt for turer i nærområdene. 

Klima: På denne tiden av året er det fortsatt fine temperaturer, selv om kveldene kan være litt kjølige.

Mat og drikke: Vi håndplukker de beste og mest autentiske restauranter hvor det tilberedes lokale spesialiteter. På menyen finner vi det klassiske Middelhavs-kjøkken med lokale råvarer og viner. Alle frokoster, middager og nistepakker er inkludert i prisen. 

Gratis vinkurs: Provence er spesielt kjent for sine Rosé-viner. Gratis vinkurs og vinsmaking på utsøkte vingårder.

Guider: Thomas Sefranek og Eli Rongved er lommekjent i området.. De snakker flytende fransk og oppholder seg regelmessig der. Deltagernes sikkerhet og trivsel er viktig for dem.

Utstyr: Turklær som for en litt kjølig norsk sommertur. Vi sender en utstyrsliste i god tid før avreise.

Utfluktene planlegges delvis ut fra deltagernes ønsker og forutsetninger. Her er det plass til improvisasjon. Vi guider dere på lette fjellturer med fantastisk utsikt over hav og landskap. Kjøring i en komfortabel minibuss. Vi tilbringer minst mulig tid i bilen og på transportetappene. "Alt" ligger i nærheten, under en times kjøring fra hotellet.

Easy living:  Det blir rikelig med fritid i programmet mellom utfluktene og middagene om kvelden. Mange setter pris på en liten middagslur etter alle inntrykkene.

Fysiske forutsetninger: Du trenger ikke være i toppform, men utbyttet og turopplevelsen blir sikkert bedre hvis man er litt forberedt.

 Antall deltakere: minst 6, maks. 8

Påmeldingsfrist:  1. september 2023

Påmelding: Gå til bestillingsskjema eller post@provencetur.com

Turen passer for: Dette er en tur for deg som ønsker å se "baklandet" til Cote d´Azur, forlenge sommeren og er glad i god mat & drikke.

Du liker å vandre et par timer i lett terreng. Det blir plass til hyggelige samtaler og gode pauser, både på turene og mellom øktene. Fotomotivene står i kø. Et vondt kne eller en litt stiv hofte er ikke noe hindring. Vi tar hensyn til det.

Turen inkluderer:  Felles transport fra og til flyplassen i Nice, overnatting, frokost og alle middager inkl. drikke, nistepakker for fjellturer, all intern kjøring, et lite vinkurs, vinsmaking og besøk hos  produsenter. Omvisning i den gamle Romerbyen Frejus med en katedral fra det 4.århundre og i middelalderbyen Roquebrune. 

Turen inkluderer ikke:  Flyreise til Nice, personlige utgifter.

Dette sier deltagerne:

I.L.: Eli og Thomas…tror jeg ikke kan få takke nok for den fantastiske opplevelsen vi hadde ilag med dere. 

S.N.: Det var en eventrylig tur…må ofte bla over bildene og kjenne på den viiiidunderlige følelsen

A.B.: En på alle måter minneverdig tur med flotte folk og turledere i særklasse

Ø.J.: Enig med A.B. Dette lever vi lenge på. 

W.E.: Vi er inspirerte, stappmette og fornøyde.

Betingelser ved bestilling, betaling og reise

Bestilling og betaling:

Etter bestilling av din reise på provencetyr.no får du/dere tilsendt bekreftelse på bestillingen på oppgitt e-postadresse. Faktura på forskudd kr. 5000,- pr. person og faktura på restbeløp sendes til samme e-postadresse.

Er reisens pris under kr 10 000,- pr person blir forskuddet kr 3000,- pr person.

Forskuddet må betales innen 7 dager etter påmelding.

Restbeløpet må betales innen 30 dager før avreise. 

Påmeldingen er bindende. Provencetur forbeholder seg retten til å foreta nødvendige endringer av våre reiseopplegg. Manglende betaling gir Provencetur rett til å heve bestillingen.

Ved å akseptere disse betingelsene godtar du/dere at navnet deres kommer til å stå på en deltakerliste i reisedokumentet som sendes ut til de som skal på turen (gruppetur). Er dette ikke ønskelig send oss en mail, så lar vi navnet deres utebli fra listen.

Vi tar forbehold om endring av turinnhold/avreisetidspunkt/hoteller/reiserute og andre forhold som vi ikke har kontroll på.

Avbestilling:

Hvis turen avbestilles mellom 90 og 61 dager før avreise, belastes du med et administrasjonsgebyr på kr. 500,- pr. person. Avbestilles turen mellom 60 og 31 dager før avreise, beholder Provencetur innbetalt forskudd. Avbestilles turen 30 dager eller mindre før avreise eller den reisende ikke møter ved avgang eller mangler nødvendige reisedokumenter (flybillett, pass eller lignende) beholderProvencetur hele reisens pris. 

Se mer herPå kyststien
På kyststien


Dag 1 - tirsdag

Vi henter dere på flyplassen i Nice. Vi anbefaler å reise i turklær og kun med håndbagasje.

Norwegian lander ca kl 13. 

Transport til hotellet i St. Aygulf, ca en time.

Innsjekk, velkommen

Tur langs Middelhavet på kyststien «Littoral», enkel picnic på stranden. 

Middag på hotellet

Dag 2  - onsdag

Etter frokosten er det godt å få flyreisen ut av kroppen. Vi tar på solide joggesko for en spektakulær vandring opp til Pic du Cap Roux, 453 moh. Underveis ser vi ned til Middelhavet fra Cannes til St. Tropez-bukta. Nistelunsj er inkludert i prisen.

Fri om ettermiddagen.

Felles middag om kvelden.


Dag 3 - torsdag

Vandring i Esterel Massivet på merket sti. Nistelunsj er inkludert i prisen.

Fri om ettermiddagen. Avslapping på stranden. 

Felles middag om kvelden.


Dag 4 - fredag

Fri om formiddagen. Oppdag Saint Augulf for egen hånd. Ettermiddagen og kvelden står i Provence-vinens og gastronomiens tegn! Vinkurs og besøk hos noen utvalgte vingårder i nærheten. 

Felles middag om kvelden.

Dag 5 - lørdag

Omvisning i Romerbyen Frejus. Det antikke amfiteater, katedralen fra 400-tallet, markedet, picnic, omvisning i middelalderbyen Roquebrune. 

Felles middag om kvelden i en meget god restaurant. 

Dag 6 - søndag  

Felles transport til Nice flyplass etter frokost. 


Dagsprogrammet er veiledende og kan endres i samråd med gruppen.

Hvis dere vil henge på et par dager før eller etter turen kan vi gi gode forslag og anbefalinger.
Vinsmaking
Vinsmaking
Utsikt mot Cannes
Utsikt mot Cannes
Matopplevelser
Matopplevelser
Kart over området
Kart over området

Fotogalleri